Arkiv 2013

Simhallen Safiren renoveras

Safiren i Vagnhärad och Trosa kommun, öppnar snart efter renovering och utbyggnad.  Kostnaden uppgår till 75 miljoner. Badet har fått större friskvårdslokaler, ett soldäck och ny entré. Byggare har varit ett nytt företag i sammanhanget Abutilon och arkitekt Grontmij. Byggnaden har behållit sitt värde som en arkitektonisk pärla och är väl värd ett besök.Efter driftupphandling så återkommer den tidigare entreprenören Micke Norewall, vilket säkert glädjer många invånare i Vagnhärad och Trosa. Safiren nyinvigs i augusti 2014.
Saxat ur Nordisk Sport & fritidsmiljö nr. 6 2013

Nya evenemangshallar lyfter handbollslagen

Flera av elitlagen har under senare år fått nya hallar, byggda för både handboll som andra typer av evenemang. Detta har även visat sig i serietabellen där lag som IFK Kristianstad, Alingsås och Lugi Lund ligger i topp. Snart får även Guif Eskilstuna, Sävehof Partille och Ystad IF nya hallar, vilket säkerligen kommer att höja deras prestation. Även publiksiffrorna har varit mycket höga, där Kristianstad toppar publikligan genom tiderna. 
BOFsport 2013-11-26


Anjobygg bygger Sjöbo simhall

Anjobygg har fått i uppdrag att både projektera och bygga Sjöbos nya simhall. Detta till en kostnad av 127 miljoner kronor. Till hjälp har de Liljevalls arkitektbyrå. 
Upphandling, planering och genomförandet sker i ett partneringupplägg med bostadsbolaget Sjöbohem som beställare. Byggstart sker är beräknad till 1 oktober 2014. Beräknad byggtid cirka två år. Det visar på snabba ryck efter att BOFsport, med stöd av sina partners Tengbom arkitekter och TQ Partner, genomfört en förstudie under våren 2013. 
BOFsport 2013-11-17


Simhallen Safiren renoveras

Safiren i Vagnhärad och Trosa kommun, öppnar snart efter renovering och utbyggnad.  Kostnaden uppgår till 75 miljoner. Badet har fått större friskvårdslokaler, ett soldäck och ny entré. Byggare har varit ett nytt företag i sammanhanget Abutilon och arkitekt Grontmij. Byggnaden har behållit sitt värde som en arkitektonisk pärla och är väl värd ett besök.Efter driftupphandling så återkommer den tidigare entreprenören Micke Norewall, vilket säkert glädjer många invånare i Vagnhärad och Trosa.

Saxat ur Nordisk Sport & fritidsmiljö nr. 6 2013

Driften av Sollentuna sim och sporthall övertas av Medley

ProMa har drivit Sollentuna sim och sporthall sedan 2009.  Nu har Medley tagit över deras driftföretag samt avtalet med Sollentuna kommun. ProMa fortsätter med sin nuvarande verksamhet, fastighetsutveckling och konsultverksamhet inom badsektorn. I denna ingår välkände Ulf Isaksson samt Peter Eriksson tidigare badchef i Sollentuna. 
BOFsport 2013-10-09


Nya leverantörer och byggföretag

Vi presenterar ibland nya leverantörer av intresse. Det franska företaget Elisath arbetar med entrésystem på badhus, evenemangsarenor, idrottsanläggningar och anläggningar för kultur. Företaget ämnar etablera sig på den nordiska marknaden under 2014. 
Vi ser också nya byggföretag som ger sig på att bygga komplicerade badanläggningar. NCC/Anjo Bygg och Peab har fått konkurrens av bl.a. COBAB som bygger nytt badhus i Norrtälje samt HIFAB som har byggt Lågedammsbadet i Hörby samt genomfört en omfattande ombyggnad av Högevallsbadet i Lund. I Norrland bygger REKAB nytt badhus i Umeå och har sedan tidigare byggt Himlabadet i Sundsvall. Båda badhusen tillhör landets största upplevelsebad.
BOFsport 2013-10-08

Alvesta har satt spaden i jorden för en ny simhall

Den nya simhallen får en 25 m bassäng med 6 banor, en multibassäng, barnavdelning med vattenlek och bubbelpool samt styrke- och motionsträningslokaler. Den gamla simhallen från 70-talet har skrotats.
Saxat ur Smålandsposten

Planer på simhall i Sjöbo

Utvecklingen av simhallar i Skåne fortsätter. Nya bad byggs nu i Ystad och Ängelholm. Nästa kommun på tur ser ut att bli Sjöbo. Där planeras en mer renodlad simhall med en multibassäng samt ett vattenleklandskap som ett extra tillskott. En större bastuavdelning, där även möjligheten till gemensamma bastutider skall finnas, sticker också ut i Sjöbos badplaner. Med en stor simklubb så blir det också en tydlig satsning på en fullstor 25 m bassäng med 8 banor samt med 2,5 m bredd på varje bana. BOFsport tillsammans med Tengbom arkitekter i Malmö ligger bakom framtagna idéskisser.
BOFsport 2013-05-05


Bandyhall planeras i Stockholm

Efter flera års diskussioner har nu idrottsnämnden beslutat om att bygga en ny träningshall för bandy. Platsen blir Tallkrogens bollplan, vilken ligger utmed Nynäsvägen strax söder om Globen. Bandyförbundets elitlicenskrav på "minst en inomhushall för träning" tillfredsställs därmed. I hallen skall även finnas möjligheter till träning för konståkning och short track samt tider för allmänhetens åkning. För Hammarby Bandy blir träningshallen en stor tillgång som träningshall. Deras matcher kommer dock, som idag, att spelas utomhus på klassiska Zinkensdamms IP.
BOFsport 2013-04-18

Planer på nytt äventyrsbad och friskvårdsanläggning i Järfälla

I flera  år har det pågått diskussioner om ett nytt bad i Järfälla. Nu finns planer för en storsatsning med 50 m bassäng, äventyrsbad och två undervisningsbassänger med höj- och sänkbar botten.

Träningsverksamhet på kommunala badanläggningar är även i framtiden tillåten, både träning på land som i vatten, exempelvis individuell styrke- och motionsträning eller gruppträning som spinning, aerobics, yoga, vattengympa, simträning m.m. Enligt den nya lagstiftningen är varje fall som prövas ett unikt fall eftersom förutsättningarna är olika från anläggning till anläggning, vilket ni kan läsa mer om på sidan 3 i Konkurrensverkets information.
BOFsport 2013-04-16

Nyhetsarkiv: 20012002200320042005200620072008 2009201020112012, 2013

Underordnade sidor (1): Debattinlägg
Comments