Arkiv 2011

Ledande teknikkonsult sluta

En av de ledande teknikkonsulterna Jan Hockart från företaget ABACUM har slutat och gått i pension. Jan har deltagit i arbetet med flera av de senare årens badprojekt, bl.a. Lundbybadet Mjölby, Arena Grosvad Finspång, Allébadet Hallsberg, Metropoolen Avesta, Vilanbadet Skara. Senast i planeringen av en utbyggnad av Enköpings simhall. Flera av projekten har skett i nära samarbete med BOFsport. Det blir svårt att ersätta Jan men vi har förhoppningar på att vi hittat rätt med Krister Nordlander, se vidare under partners 
 Vi önskar Jan en lugn trevlig tillvaro med bland annat golfresor till varmare breddgrader när höst och vinter sätter stopp för detta nöje i Svea Rike. 
BOFsport 2011-08-15

Hammarby satsar på konstgräs för Stockholms ungdomar

I Stockholms stad är bristen stor på fotbollsplaner med gräs eller konstgräs, trots att staden växer och fler barn o ungdomar vill spela fotboll. I Göteborg spelas 95% av ungdomsfotbollen på gräs/konstgräs. I Stockholm stad är motsvarande siffra 20%, speciellt illa är det i innerstaden och de södra förorterna.
 Hammarby fotboll har 1 200 pojklagsspelare i träning och bara i år har det tillkommit 200 nya ungdomar. Idrottsnämnden i Stockholm saknar pengar till att rusta upp både de små som de stora grusplanerna som redan finns. Till råga på allt så saknar flertalet av dessa omklädningsrum och toaletter. I Hammarbys område, Södermalm och Söder om söder, planerar nu föreningen att ta saken i egna händer och satsa på upprustning av befintliga grusplaner. Det handlar om 10-15 planer 11- och 7 mannaplaner, de flesta i anslutning till olika skolor samt ett antal parkplaner så kallade kaninburar. Tanken är att, förutom att påverka staden till ökade satsningar, hitta alternativa lösningar för investeringarna med hjälp av exempelvis privata företag, bostadsföretag och stiftelser. Förutom idrottsnämnden, skall även stadsdelsförvaltningar och skolförvaltningen engageras för fler konstgräsplaner. Förutom att gynna de allra minsta, så är målsättningen att få fler ungdomar att inte sluta spela fotboll i tonåren. Föreningen planerar också flera sociala projekt i socialt utsatta bostadsområden, där en del är att rusta upp grusplaner med konstgräs. Hammarby ledare och föräldrar har i dagarna startat ett opinionsarbete med det så kallande Planupproret
Hammarby Fotboll 2011-08-01

Elmia Fotboll 2011

Nu är det tid att boka in årets viktigaste fotbollshändelse, Elmia Fotboll 2011 4-6 mars i Jönköping. Här bjuds på utställningar av det senaste konstgräset, nya maskiner för planskötsel, evenemangsutrustning samt de senaste fotbollsskorna. Dessutom en mängd seminarier om fotbollens utveckling i Sverige och internationellt, de senaste träningsmetoderna och fysiologiska rönen. Gå in på Elmias hemsida så hittar du hela konferensprogrammet. På fredagen ligger fokus i programmet på anläggningar och på lördag-söndag på föreningsverksamheten. Arrangörer är Svenska fotbollsförbundet och Smålands fotbollsförbund. 
 BOFsport/Elmia 2011-01-25

Dags att granska de nya anläggningarna

Under 2000-talet har ett antal nya bad och idrottsanläggningar tillkommit och ett ännu större antal har rustats upp och moderniserats. BOFsport kommer att dyka ner i både nya och gamla badanläggningar samt granska nya sport-, ishallar och evenemangsarenor, för att se om resultatet blev som det var tänkt. 

Vad vi vet idag är att de flesta nya och moderniserade badanläggningar har mycket höga besökssiffror, många gånger långt över förväntan. Närmast kommer vi att titta på hur de nya aktivitets-, undervisnings-, rehabbassängerna med höj- och sänkbar botten har fungerat, både rent praktiskt som intäktsmässigt. 

 När det gäller evenemangsarenorna kommer vi dels att titta på vad det har inneburit sportsligt med en ny modern arena. Men också rent intäktsmässigt när det gäller idrottsevenemang och andra evenemang på arenan. Här finns allt från stora bandyhallar som i Edsbyn, Sandviken och Västerås som mindre sporthallar som Stadium Arena Norrköping (basketlaget Dolphins), Halmstad Arena (handbollslaget Drott), Kristianstad Arena (handbollslaget IFK Kristianstad).
BOFsport 2011-01-04

Nyhetsarkiv: 20012002200320042005200620072008200920102011