Arkiv 2007

För dåliga anbud i Stockholm

Upphandlingen av driften för de tre simhallarna Forsgrenska "Medis", Högdalen och Västertorp avbryts. Anledningen är att det inte inkommit några anbud som bedöms som tillräckligt ekonomiskt fördelaktiga för staden. Eventuellt kommer en ny upphandling att genomföras för en av anläggningarna och då med en annan inriktning.
saxat 2007-12-21; från Sthlms stads hemsida >idrottsförvaltningen

Spännande framtidstankar på Gotland

I många år har det diskuterats på Gotland om att bygga ett nytt modernt äventyrsbad. Med anledning av att militären har lagt ner sina anläggningar i Visby har stora markområden och flertal militära byggnader friställts för civila ändamål. Kommunala förvaltningar flyttar nu in i P 18:s gamla kaserner, matsal och förråd, ett par kilometer utanför Visby ringmur i sydöstlig riktning. Exercishuset till exempel blir en innebandyarena med flera rinkar. Det mest spännande området är dock den gamla skjutbanan vid Hällarna 2 km söderut, i direkt anslutning till Östersjön och med en fantastisk solnedgång. Nu växer framtidsplanerna för området fram med bostäder, affärer och kultur- och fritidsanläggningar. Tankar har nu väckts på en kombinerad anläggning med äventyrsbad, evenemangsarena för inomhusidrotter samt kulturhus med konsthall. Läget är så fantastiskt att det lätt går att tänka sig ett spektakulärt bygge som kan ge eko inte bara i Norden eller Europa utan i hela Världen. 
BOFsport 2007-12-04

Holjebadet i Olofström invigs på söndag

Simhallen i Olofström har byggts ut med en Aquarena och nya friskvårdslokaler till en kostnad av 46 mkr. Byggare har varit SKANSKA och upphovsman till konceptet är som tidigare Stephen Jones, se  hemsidan. Nu finns det Aquarenor av olika modeller på plats i Katrineholm, Upplands-Bro, Söderhamn, Mölndal, Ludvika, Kristinehamn, Oskarshamn och Olofström. Det "nya badet" invigs nu på söndag den 1 december. Kommunen har samtidigt genomfört en upphandling av driften. Denna slutade med att driften blev kvar i egen regi. Ni kan läsa mer om badet på kommunens hemsida >Kultur och fritid >Holjebadet.
BOFsport 2007-11-28 

Invigning av Metropoolen i Avesta

I morgon lördag den 27 okotber invigs det nya äventyrsbadet i Avesta. Ni kan läsa mer om badet på Metropoolens hemsida.
 Badet är byggt av det tyska företaget Metz med en annorlunda byggnadsteknik och till lägre kostnader än vad som är normalt för denna storlek av bad
BOFsport 2007-10-26 

90 miljoner till nytt sportområde i Strängnäs genom försäljning av idrottsplats

Genom försäljning av den gamla sportområdet Vasavallen i centrala Strängnäs frigörs 90 mkr för att bygga ett nytt sportcentrum i Larslunda, ett par kilometer utanför centrum. Här kommer att byggas en ny ishall, tennishall, konstgräsplaner för fotboll samt en sporthall som eventuellt blir en större multisporthall. Förhoppningsvis kan anläggningen vara klar till sommaren 2010. 
 BOFsport 2007-08-29 

Skövde storsatsar, bygger för en halv miljard

Med utgångspunkt från stadens strategiska läge vid stambanan, med närhet till E20 samt i en expansiv region satsar kommunen tillsammans med byggföretaget NCC på en mycket kraftfull utbyggnad av nuvarande Skövde Arenaområdet vilket ligger i centrala Skövde. Det första spadtaget har tagits för en utbyggnad med upplevelsebad, motionsbassäng med 8 banor, relax/SPA, gym och bowling. I ett senare skede byggs, i direkt anslutning till arenan, en kongressanläggning med hotell och restaurang samt med bostäder i de övre våningsplanen, se www.skovde.se. Den totala kostnaden är beräknad till ca 480 mkr.
BOFsport 2007-08-24.

Nya investeringslösningar och intäktsmöjligheter ger bättre bad

På vårt debattforum kan du läsa om de nya spännande möjligheterna som finns att bygga ut och modernisera gamla kommunala simhallar eller till och med bygga nytt och riva sitt gamla utslitna bad. Båda lösningarna kan idag genomföras på ett både verksamhetsmässigt som ekonomisk fördelaktigare sätt än tidigare, bland annat med långsiktiga investeringslösningar i privata eller kommunala bolag, nya aktörer på byggmarknaden plus ett ständigt utökat intresse för friskvård och träning. 
 BOFsport 2007-08-09 (uppgraderad version)

Klart med vd för Värmdö nya simhall

Den nya simhallen öppnar omkring den 1 november. Anläggningen kommer att drivas i ett nybildat kommunalt bolag. Elisabeth Strömberg tidigare chef för baden i Tensta och Husby blir ny vd för simhallsbolaget. 
 Värmdö kommun 2007-06-27 

Stockholm påbörjar upphandlingen av driften för tre simhallar

Som vi tidigare aviserat upphandlar Stockholm stad driften av Forsgrenska badet på Söder, Högdalens sim- och sporthall och Västertorps sim- och sporthall. Alla tre anläggningarna har intäkter som överstiger 10 mkr per år. Samtidigt upphandlas även driften av Enskede idrottsplats.Upphandlingen har annonserats och beräknas vara klar under hösten. Entreprenadstart blir vid halvårsskiftet 2008. Det går att lägga anbud på en eller flera av anläggningarna samtidigt. Förväntningarna på dessa upphandlingar är stora. Dels med tanke på möjligheten att få in nya entreprenörer i denna sektor, vilket bör vara lättare i en storstadsregion. Dels också med tanke på den storsatsning som den nya politiska majoriteten i Stockholm gör när det gäller att lägga ut kommunala verksamheter på entreprenad. 
 BOFsport 2007-06-23 

Kraftfull utbyggnad av Storsjöbadet i Östersund

Med minskade besökssiffror för badet som bakgrund, från 282 000 1989 till dagens 150 000, beslutade kommunen att göra en storsatsning med en kraftfull utbyggnad av Storsjöbadet. Med hjälp att P P arkitekter från Lerum har ett förslag tagits från som innehåller nya friskvårds-, SPA- och relaxytor, stor specialdesignad barnpool, ombyggd äventyrsdel, tre nya rutschbanor, ny större entré med badshop och inte minst en utomhuspool med bastu. Tre konstnärer har också fått i uppdrag att smycka anläggningen. Detta sker i samråd med statens konstråd. Utsmyckningen skall vara en del av anläggningens utformning och samarbete sker med både arkitekt som generalentreprenören TreeAB. För TreeAB blir det första gången man arbetar med en simhall och hoppas att kunna etablera sig på denna del av byggmarknaden. Kostnadskalkylen för utbyggnaden ligger på ca 70 mkr. 
 Saxat ur Nordisk Sport & Fritidsmiljö

Driften av Värmdös nya familjebad i ett kommunalt bolag

Arbetet med Värmdö nya familjebad pågår för fullt. Peab håller tidsplanen och invigningen är beräknad till november 2007. Ett driftavtal med Medley AB har förhandlats under det senaste året.Tyvärr har inte parterna kommit överens och därför väljer Värmdö kommun att driva badet i egen regi. Valet har blivit att lägga driften i ett kommunalt bolag vilket bedöms ha likvärdiga villkor och förutsättningar som ett privat driftbolag. . 
 Värmdö kommun 2007-02-14

Intressanta besökssiffror för nya eller utbyggda bad

Lundbybadet i Mjölby blev färdigt i februari 2005. För de första elva månaderna blev besökssiffran 125 000 besök. För nästa tolv-månaders period 115 000 besökare. Minskningen beror i huvudsak på den varma sommaren 2006. Nu väntar vi på besökssiffror för ett antal bad, utbyggda eller nybyggda under 2000-talet, med äventyrs-/upplevelsebad och friskvårdsaktiviteter. Vi räknar med att uppgradera vår "kartläggning 2006 - Besökssiffror för 64 svenska bad" med ytterligare 50 bad under våren.
BOFsport 2007-01-23

Nyhetsarkiv: 20012002200320042005200620072008200920102011