Arkiv 2005

Medley tar över driften i Norrköping och Ljungsbro

Företaget Medley växer på badfronten. Centralbadet i Norrköping och Ljungsbro fritidscenter utanför Linköping har sedan ett antal år drivits av ISS Facility Services f.d. ECURO. ISS lämnar förmodligen badbranschen i och med detta. 
 Nu tar Medley över kontrakten f.o.m. 14 november. Centralbadet i Norrköping har under de senaste åren genomgått en gradvis förändring från ett omodernt bad av 70-talssnitt till ett modernt bad med en ny äventyrsdel med utomhuspool, nytt stort gym med lokaler för aerobics, spinning. Dessutom har det blivit en ny entré och en allmän upprustning. Gå gärna in på www.centralbadetnorrkoping.com och läs mer. 
 Ljungsbro fritidscenter kan också vara värt att närmare bekanta sig med. Ljungsbro är känt för Cloetta chokladfabrik och i trakten ligger också Vreta kloster samt Göta kanal med Bergs slussar. Fritidscentret består av simhall, isbana, vandrarhem och konferenslokaler. Läs mer på www.ljungsbrobadet.com.
BOFsport 2005-11-16

Jonas Thorsell ny konsult inom badutveckling

För många är Jonas Thorsell känd som anläggningschef och utvecklare i Sundsvall. De senaste åren har han planerat för en utveckling av Sundsvalls simhall med ett nytt äventyrsbad och friskvårdsanläggning. Han har bl.a på plats studerat badanläggningar i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz och USA.
 Under företagsnamnet JoTo har Jonas nu övergått till arbeta som konsult med inriktning på att utveckla badanläggningarnas teknik, material och attraktioner. Tillsammans med Waterslide Int. och i samarbete med Hydrosport och Klarer erbjuder han ett totalt servicepaket på vattenrutschbanor. Är även auktoriserad att sköta service på Elclozid klorinatorer, vilka 2005 togs över av Svensk Vattenkvalitté. 
 Vidare arbetar han tillsammans med ledande experter med utveckling av attraktioner som vattenleklandskap, vattenrutschbanor, äventyrsdelar o dyl. 
 Han fungerar även som återförsäljare av golvmaterialet Flexteek. Detta ser ut som notad teak och är underhållsfritt samt extremt halkbekämpande. Är lämpligt i relax, Spa o dyl.
 Vidare med en tilllämpning av industrigolvet Acrylicon. Genom inbakning tillsammans med keramiska plattor erhålls ett helt 100% tätt golv för duschutrymmen o dyl.
 Jonas räknas numera in bland BOFsports samarbetspartners, se under rubrik "Partners" 
BOFsport 2005-10-19

Ny byggupphandling av Värmdös familjebad

Värmdö kommun får göra om sin upphandling av ett nytt familjebad. Den tidigare beräkningen på 75 mkr blev vid en närmare genomgång 110 mkr. Den tidigare upphandlingen var en s.k. partnerskapsupphandling med arkitektskisser som underlag och med NCC som vinnare. Nu går kommunen ut på nytt och gör en "normal" byggupphandling med mer specificerade bygghandlingar. Upphandlingen är i gång och beräknas vara klar under hösten 2005. 
BOFsport 2005-09-27.

Läs om, "Konkurrensproblem i bygg- och anläggningsbranschen"

Vi vill uppmärksamma er på en intressant artikel i Anbjudsjournalen nr 30-32. Artikeln kan intressera er som har bygg- eller anläggningsplaner. 
BOFsport 2005-08-16

NCC bygger även på Värmdö

Byggföretaget NCC har efter upphandling fått ansvaret för att bygga Värmdös nya simhall. Kommunen har inte haft någon egen simhall sedan tidigare och en ny simhall är därför efterlängtad. Byggnationen sker i ett s.k. partnerskapssamarbete eller med ett Engelskt utryck "partnering". Utifrån det begreppet har också upphandlingen skett, vilket ger relativt fria händer att utforma anläggningen på ett optimalt sätt, både ekonomiskt som verksamhetsmässigt. Det ekonomiska riktmärket för kommunen har varit att anläggningen inte får kosta mer än 75 mkr. Mycket tyder på att denna nivå kan bli svår att hålla och att det därför kan bli nödvändigt med vissa kompromisser. 
BOFsport 2005-05-09 

Ny driftentreprenad i Täby

Medley Täby AB driver f.o.m. 1 juni 2005 Tibblebadet i Täby. Kommunen har under våren upphandlat driften av anläggningen och Medley blev vinnare av entreprenaden. Detta är tredje gången som Täby kommunen gör ett försök med en driftupphandling. Medley driver sedan tidigare Vasalundshallen i Solna, Skogåshallen i Huddinge, Vetlanda Badhus och Myresjö simhall. Tibblebadet har mycket hög potential med bl.a en 50m-bassäng, stort gym och aerobicslokaler. Badet ligger i anslutning till Tibblehallen ett komplex med ett antal sporthallar, Täbyvallen med fotbollsplan och ishall, Tibblegymnasiet och bara ett stenkast från Täby centrum. I kommunen bor det 60 000 innevånare och i grannkommun Vallentuna, som saknar simhall, bor det 27 000 innevånare. Det finns ett stort intresse för att bygga ut badet, både hos kommunen som externa intressenter. I anslutning till badet finns lämplig mark för ex. vis ett upplevelsebad med olika attraktioner, . 
BOfsport 2005-06-17

Nytt familjebad byggs i Finspång 

Nu är det klart att Peab bygger det nya familjebadet i Finspång. Kommunen har sen tidigare fått lägga ner sin gamla simhall i centrala Finspång. Orsaken var att den inte gick att rusta upp på ett vettigt sätt p.g.a. stora miljöproblem. Detta blev starten på vad kommunen kallar "Vision Grosvad", vilken innebär en storsatsning på det nuvarande sportområdet Grosvad strax utanför centrala Finspång. Här kommer kommunen med Peab som partner att bygga ut området med familjebad, friskvårdslokaler, bowling, kafé/restaurang, klubblokaler samt en s.k. Multihall med möjligheter för olika sporter bl.a fri-idrott. Multihallen skall tillsammans med den nuvarande "extrastora" idrottshallen Aluceum kunna fungera för större idrottsevenemang, -turneringar o dylikt samt för mässor och andra större publika evenemang. Det är också meningen att det övriga sportområdet skall få en ansiktslyftning med bl.a uppvärmd fotbollsplan med konstgräs, nya fri-idrottsbanor, nya läktare till bandyplan, upprustning av ishallen och övriga fotbollsplaner. Det skall även ske en förbättring av tillfartsvägar och parkeringsytor.BOFsport har deltagit i programarbete och upphandling.. 
BOFsport 2005-04-25

Falköping bygger ut sin simhall i nära samarbete med NCC 

Odenbadet i Falköping är en kombinerad inom- och utomhusanläggning från -70 talet. Badet är i stort behov av renovering och modernisering. Kommunen har bestämt att bygga ut badet med bl. a ett familjebad och handikappbassäng. Det är bestämt att den totala kostnaden inte får överstiga 50 mkr. Mot den bakgrunden har man valt att upphandla byggnationen genom ett s.k. partnerskapsavtal. Detta innebär att NCC arbetar med öppen redovisning av byggkostnaderna samt i ett nära samarbete med kommunen genom hela byggprocessen, för att på så sätt ge kommunen så mycket som möjligt för pengarna. Avtalet med NCC har tillkommit efter en offentlig upphandling. I denna har priset inte varit vägledande utan istället har kommunen uppställt sju kriterier som skall uppfyllas på bästa tänkbara sätt, bl.a garantitiden vilken NCC har utlovat till att gälla i 5 år. De har även haft lägre vinstkrav än övriga intressenter.. 
Saxat ur Falköpings tidning 2005-01-13

Nyhetsarkiv: 20012002200320042005200620072008200920102011